Hallelujah!Vågen visade äntligen på ett minus! Och tro mig, jag behövde detta!

Startvikt: 74,5 kg
Vecka 1: 70,4 ( - 4,1)
Vecka 2: 70,8 ( - 3,7)
Vecka 3: 68,5 ( - 6,0 )
Vecka 4: 70,5 ( - 4,0 )
Vecka 5: 71,0 (skamveckan)
Vecka 6: 69,7

Kanske inte så mycket minus att hurra över, men nu har jag i alla fall brutit viktplatån och befinner mig under 70. Och det känns extremt bra!

Nu händer något


Ja, och det är knappt att jag vågar skriva det här. De senaste dagarna har visat på minus på vågen - och själv så har jag chockat tappat hakan över vad som händer. Jag äter ungefär som vanligt, kokta ägg på morgonen, hälften kött och hälften sallad på tallriken och när det krisar - en näve pistaschnötter eller en chokladbit på 10 gr om jag vill ha något extra. Jag har tidigare totalt fastnat, under flera veckors tid, på någonting på 70 kg - och den viktplatån har verkligen satt spår i min motivation. Men nu så... ja, jag ska inte skriva ut någon vikt för det är ju ändå vägning imorgon, men som sagt, jag verkar ha kunnat passera 70-gränsen, om än bara med några få gram.

Nu hoppas jag bara att det stämmer, att jag faktiskt gått ner lite i vikt, så att jag inte står och får skämmas imorgon när jag skriver ner resultatet av vägningen, haha.  Det återstår att se vad det blir. Spännande. :)

Nystart på nytt sätt


Efter att ha försvunnit från bloggen i lite mer än en vecka så är jag till slut tillbaka. Jag har gått och tänkt att jag skulle skriva något nytt inlägg här på bloggen väldigt länge, det känns nästan som om datorn har blängt argt på mig för att jag inte tar mig i kragen och kommer igång med både skrivandet och motivationen igen. Och varje gång jag satt mig ner vid datorn för att äntligen skriva ner mina misstag och även det som jag lyckats med så har jag i sista sekund ändrat mig. För hur kul kan det vara att läsa en viktblogg där personen i fråga vacklar i motivation?

Sen senast så har en hel del hänt, efter ytterligare en katastrofhelg då jag åt alltför mycket av alltför mycket onyttigheter - och resterande tid har sedan gått till att bli av med den vikt som jag lyckades samla på mig under bara tre dagars tid. När jag äntligen hade lyckats sansa mig lite så förstod jag att jag behövde tänka om - för jag tror att jag förbjöd alldeles för mycket för mig själv - och då när jag inte lyckades med det jag ville så blev jag helt apatisk och allting eskalerade i ett fruktansvärt krängande då jag försökte bortförklara det för mig själv med att "det är ju lika bra att passa på att äta allting det jag inte får och sätta igång igen på måndag." Resultat blev ju istället att jag efter den helgen har kämpat för att komma ner till utgångsvikten på runt 70 kg.

Därför har jag funderat, funderat och funderat och kommit på en liten annorlunda strategi för att komma igång och få det till att kännas rimligt/roligt igen.

Mina nya regler ser ut så här:
* Äpplen är ok att äta, en eller två om dagen
* Jag får lov att äta kolhydrater, antingen till frukost i form av havregrynsgröt eller i form av ett grovt bröd till lunch
* Även om det är bra om jag kommer igång med motionerandet igen så är det allra viktigaste att jag kommer ut två gånger per dag med vovven - även om det inte är det mest ultimata om målet är att gå ner i vikt
* Jag får inte lov att bli nedstämd om vägningen nästa torsdag inte skulle visa på ett minus, utan målet är istället att äta hälsosamt och i lagom mängder.
* Efter middagen runt sextiden på kvällen så ska jag inte äta någonting mer, förutom möjligtvis en kopp te.

Såhär ser det alltså ut just nu, jag försöker se min plan som en strategi för att äta hälsosamt snarare än för att försöka gå ner i vikt (även om det är det som bloggen ursprungligen handlade om). Bevisligen så har jag ju lyckats gå ner 4 kg på runt en månad, däremot så har jag hamnat på en läskig viktplatå där det inte verkar hända så mycket mer, men för att inte tappa gnistan så måste jag för tillfället ändra fokus helt.

Vägning vecka 4


Ja.. och vad kan man säga? Jag har åtminstone suddat ut det hemska resultatet sedan helgen.

Startvikt: 74,5 kg
Vecka 1: 70,4 ( - 4,1)
Vecka 2: 70,8 ( - 3,7)
Vecka 3: 68,5 ( - 6,0 )
Vecka 4: 70,5 ( - 4,0 )

Dag 28


Det blev en god smoothie och en näve pistaschnötter igår, men det tycker jag faktiskt att jag var värd. Provade att smaksätta smoothien med en tesked honung, och fastän det bara var lite så gjorde det stor skillnad i smak. Kommer till att fortsätta med det vinnande receptet!

Hittade till en rolig sida, www.bagsandfashion.com, med väskor och annat inspirerade av kända märken, men med mycket lägre priser.

Tänker sätta upp en av dessa väskor (svårt att välja bland dem bara) som ett delmål, när jag ligger mellan 68-69. Vet inte riktigt vilken vikt som jag ska ha som slutmål, men om det går hade jag väldigt gärna legat runt 65, med ett BMI på 22,5. Som ni märker så är det knappt att jag tror att det skulle vara möjligt, men om man tänker långsiktigt (ungefär till beach 09) så skulle det väl funka?

Inför morgondagens vägning
Det kommer nog inte till att ske några mirakel fram tills imorgon bitti då jag garanterat kommer till att ställa mig på vågen det första jag gör. Jag gissar på att att jag kommer att landa runt 70 någonstans, kanske till och med mer. Men huvudsaken är att det börjar gå neråt igen, till skillnad från hur jag åt under "krishelgen". När man väl har tillåtit sig själv att fuska så går det ju lätt utför... Nu ska jag fortsätta drömma om söta väskor medan jag fixar med lunchen. So long!


Dag 27


Frukost: Två kokta ägg och kaffe
Lunch: Kräftstjärtar med skaldjurssås och sallad
Middag: Stekt kyckling i ugn tillsammans med sås och wokade grönsaker
Motion: 2 promenader med vovven, dock bara i promenadtakt

Det känns skönt att jag äntligen börjar komma tillbaka i det rätta tänket igen, det där brödet är inte lika lockande längre och jag känner mig inte särskilt sugen på onyttigheter. (Även om choklad aldrig är fel!)Firar ikväll att jag hunnit med en deadline, och för den sakens skull ska jag se om jag kan hitta något smarrigt att tugga på lagom till min girlyliciouskväll med Ugly Betty och Desperate Housewives! (Varför inte keso med tomat eller smoothie med yoghurt blandat med hallon och blåbär?)

Dag 26 och ny inspiration!


Efter krishelgen så har motivationen varit rätt så låg. Vågen har visat på ett rejält plus (71,6) samtidigt som min kära stegräknare legat och samlat damm i handväskan. Sambon tittade frågande på mig tidigare idag om det verkligen var så att jag var "back on track" och med vågens resultat färskt i minnet så bestämde jag mig där och då att fortsätta hålla igång.

Det är ju inte särskilt roligt att berätta att jag gått upp ca 1,6 kg (som sagt, jag räknade inte med att förra torsdagens vägning var korrekt) men samtidigt så är det här en kamp där man måste kunna tillåta sig själv att misslyckas med jämna mellanrum - man kan ju inte alltid vara på topp (även om det i och för sig hade varit rätt trevligt. :)

Har hämtat lite inspiration från andra viktbloggar och satsar på att, när jag har lite mer tid till hands, att uppdatera min receptbok med lite fler spännande GI-rätter, speciellt lunchrätter.

Dagen har hittills gått bra, med en liten promenix med hunden och bra GI-mat än så länge (ägg till frukost och tonfisksallad till lunch) med en planerad middag som involverar kycklingfilé.

Dag 23 och 24


Dagarna har börjat bra - men slutat i katastrof. Det sammanfattande ordet är: Kolhydrater. För det har jag minsann ätit i helgen, både i form av bröd, bullar och potatis. (Om man nu inte ska räkna in vin bland de andra onyttigheterna jag lyckats få i mig.) 

Så av olika skäl så varken kan eller vill jag skriva ner allting jag ätit under fredag/lördag, och som ni kanske förstår så är det svårt att komma ihåg allting. Mina gamla matvanor har minst sagt varit på återbesök, med stora portioner och mat sent på kvällen.  

På ett sätt måste jag dock säga det att det känns bra att ha ätit normala mängder kolhydrater, för även om man alltid kan känna sig lite "jäst" efter att ha ätit ordentligt (det bjöds på grillad kyckling, fransbröd och brie i fredags) för jag hade inbillat mig att så fort man börjar äta normalt så kommer man att gå upp alla de kg som man gick ner i vatten den första veckan. Det har inte hänt. (Än i alla fall) Sedan kan man ju i och för sig aldrig bortförklara alla de mängder godis/chips som äts på kvällstid, men det får bli andra bullar nu!

Så, nu har jag bekänt min första avvikelse från GI.. lite småtungt känns det, men som sagt - nu ska jag back on track och kämpa vidare. :) Nu är det dags att koka ägg och brygga lite morgonkaffe.

Dag 22


Frukost: 2 kokta ägg och kaffe
Lunch: Makrillssallad
Middag: Korv stroganoff och sallad
På kvällen: 5 bitar mörk choklad och kanske två nävar pistaschnötter
Motion: 2 halvtimmesrundor

Torsdag och vägning


Som jag skrev i föregående inlägg så var det ju egentligen inte så passande att ha vägningen idag, men likväl så ställde jag mig på vågen nästan med detsamma efter att jag vaknat.

Resultatet: 68,5 kg (!!)

Så en uppdatering av tabellen skulle se ut så här:

Startvikt: 74,5 kg
Vecka 1: 70,4 ( - 4,1)
Vecka 2: 70,8 ( - 3,7)
Vecka 3: 68,5 ( - 6,0 )

Problemet är, trots att jag dubbelkollat med både den gamla och nya vågen, att jag inte riktigt litar på resultatet.. Kanske är det med tanke på vad jag fick i mig i alkoholdimman igår, vin och choklad, som gör att det inte känns riktigt realistiskt. För saken är den att en tjuvvägning igår visade sig på runt 69,6 kg - och det verkar ju helt galet att ha gått ner nästan ett kilo på bara ett dygn! Nästa vecka, vid nästa vägning, kanske visar ett svagt plus uppåt i tabellen istället, det är ju svårt att säga nu.

Hursomhelst, med eller utan märkliga resultat på vågen, så är det är bara till att fortsätta kämpa! Idag ska jag ha en härlig "detox-dag" med kylskåpskallt vatten bredvid mig hela dagen - lååångt ifrån allt som kan klassas som alkohol. Och det, mina vänner, ska bli riktigt härligt!

Dag 21


Jag har ju helt halkat efter med "mat-rapporteringen".. Aja, jag får försöka skärpa mig i fortsättningen. Hursomhelst, gårdagen såg ut så här:

Frukost: 2 kokta ägg och kaffe
Lunch: Uteblev
Mellanmål: Tomat och keso
Middag: Blodpudding tillsammans med keso och sallad
Motion: Två halvtimmesrundor (mätte bara själva promenaderna som landade på ca 7500 steg)
Kvällen: Rött vin i stora glas + mörk choklad och några pistaschnötter

Efter kvällens intag av vin som druckits tillsammans med några tjejkompisar mådde jag dessutom inte 100, och jag fick möta porslinsguden inte en utan tre gånger. Usch. (Att man aldrig lär sig!) Sedan kommer jag faktiskt inte ihåg exakt hur många glas det hann bli innan sängdags, men jag gissar på runt fyra.

Ja, vad ska man säga om gårdagens utsvävningar? Inte världens bästa grund för vägning dag efter kanske? Haha, man har ju som tur är bara sig själv att skylla!


Dag 20


Frukost: 2 kokta ägg och kaffe
Lunch: Resterna från dagen innan, djungelgryta tillsammans med några kräftstjärtar och keso
Middag: Ugnsbakad lax med ostås och wokade grönsaker
På kvällen: 3 bitar choklad (30 g), och morotsdipp med cremé fraiche
Motion: 2 halvtimmespromenader.

Fick min stegräknare igår, så efter att jag någorlunda listat ut hur man skulle ställa in den var klockan runt ett på eftermiddagen. Från klockan ett till 8 på kvällen gick jag nästan 9000 steg.

Det betyder alltså att den där halvtimmespromenaden jag går själv är hyfsat bra - men är inte tillräcklig om syftet är att gå ner i vikt. Jag tror att om jag haft stegräknaren på mig hela dagen så hade jag säkert nått upp till det heliga 10.000, men för att gå ner i vikt bör man ligga någonstans mellan 12-15.000 steg. Men lite motion är bättre än ingen motion, jag får bara se till att gå den där långa rundan lite oftare.

Dag 19


Frukost: 2 kokta ägg och kaffe
Lunch: Rester från igår, alltså köttgryta med sallad
Mellanmål: Keso
Middag: "Djungelgryta" (kycklingfilé + matlagningsgrädde + curry) och grönsallad
Motion: Ca 1 timmes motion, 5 km

Något är inte sig riktigt likt, motionen. Efter att ha sparat och publicerat det förra inlägget så stod jag i tio minuter och velade. Skulle jag gå den riiktigt långa promenaden idag? Något tveksam så begav jag mig ändå ut i det fina vädret. Och bara för att jag är en obotlig pessimist, åtminstone vad gäller vädret, så tog jag på mig både halsduk (för vinden) och en vinterjacka. Gissa vem som stack ut bland mängden ute i promenadspåret? Jo, jag. Efter halva sträckan så hade jag bestämt mig: Jag skulle ringa sambon och be honom hämta mig vid promenadslingans slut. För jag kände att jag inte hade den psykologiska styrkan att klara av de sista 2 kilometrarna, där man dessutom tvingas gå bland bostadsområden och avslöja att man dels 1) Är ute och motionerar och 2) att man ser ut till att vara klädd för en vinterresa i Alperna när det är 16 grader ute och sol 3) och att man uppenbarligen inte har så bra kondition som hade varit önskvärt - vilket avslöjas genom en vacker tomatröd färg i ansiktet.

Benen kändes som spagetti när jag var framme (eller ja, nästan framme, fått skjuts med bilen), men när jag väl hunnit varva ner en stund så mådde jag riktigt bra! Och vilken skön känsla dessutom - att veta att man klarat av den rundan som tidigare upplevts som "den långa pinan". Jag mår som en gud just nu!

Gnällspik


Det är i alla fall det jag känner mig som. Det är den där förbannade vågen. Nu så stämmer de två vågarnas resultat med varandra, men jag vet inte om jag kan vara så lycklig över det. För det bevisar ju bara att i n g e n t i n g har hänt sedan efter vecka 1. Och på torsdag är det dags för vägning nummer 3.

Så här ser tabellen ut just nu:

Startvikt: 74,5 kg
Vecka 1: 70,4 kg ( - 4,1)
Vecka 2: 70, 8 kg ( - 3,7)

Mitt humör har blivit aningen bättre av att jag fått besked om att min stegräknare nu är på väg. Snabbt jobbat, med tanke på att jag beställde den igår. Ska faktiskt bli riktigt roligt att se hur många steg man tar per dag + att man dessutom kan ta reda på hur långt man går och ungefär hur många kalorier som man gör av med. Om någon är intresserad, kolla in http://www.stegraknare.se/

Nu-jävlar-attityd
Jo, det nog något sånt som jag behöver. Fick precis ett studenterbjudande från Mecenat. Tre nummer av Glamour, boken "Djävulen bär Prada", Gentle Volume Mascara från ACO + en mysdress i velour för 49 kr. Bortsett från "Djävulen bär Prada" (som jag redan läst) tyckte jag att det var ett intressant erbjudande, för jag har hamnat i en liten girlylicious-besatthet just nu med allt vad det innebär, MEN, och som ni ser så är det ett stort men, tror ni att det fanns möjlighet att välja storlek på mysdressen? Nej. Vilket innebär att om jag hade beställt detta, hade jag fått en velourdress med samma passform som en BDSM-dress i dess grövsta form. Så... njae, nej tack nu när jag tänkt efter.

Så... vad ska jag göra åt saken? Skrapa fram lite jävlar-anamma, lyfta på rumpan och bege mig ut, nu när det för en gångs skull inte ösregnar. Och idag ska jag ta en ny, längre runda. Så det så!

Dag 18


Frukost: 2 kokta ägg och kaffe
Lunch: Ett stekt ägg och två bitar bacon
Mellanmål: En tomat och keso
Middag: Köttgryta med sallad
Mellanmål på kvällen: Te och en chokladbit
Motion: En halvtimmesrunda i hyfsad fartOmron


2 saker står på min önskelista just nu - och den ena av dem har jag precis beställt. En stegräknare från Omron, som jag hoppas ska kunna öka min motivation lite när det känns segt att gå ut. Storslösare? Nae, eller?
Det andra är av lite mer praktisk karaktär, ett regnställ. Min stackars jacka hinner ju aldrig återhämta sig mellan varven, och det är inte särskilt mysigt att dra på sig en jacka och börja huttra redan innan man hunnit utanför dörren. Som min sambo sa så klokt tidigare idag: "Nuförtiden så behöver vi ju inte titta ut genom fönstret för att se vilket väder det är - för vi vet att det regnar ändå."

Igenkänningsfaktor?
Bild tagen från http://tjuvtittat.se

Gårdagskvällens prövning


Var på fest igår och fick i mig sammanlagt 4 öl, hade föredragit vin men man tar ju det som finns tillgängligt. Och senare på kvällen så bjöds det på massvis av ravioli på festen - och på något vänster så lyckades jag ändå hålla mig därifrån med tanken att "när jag kommer hem så kan jag ta en bit brieost istället." Men väl hemma så blev jag trött som en gnu och somnade direkt efter tandborstning.Och jag måste bara säga det igen, jag blir inte klok på den där vågen! Alltså.. i morse så ställde den sig på 67,5 - men det finns ju inte en chans i hela världen att det stämmer! Och den gamla vågen pekade på vad jag själv känner är mer vettigt - 70. Hur kan det vara en sån stor differens? Hjälp

Hittills dag 17


Frukost: 2 kokta ägg och kaffe
Lunch: Makrillssallad
Middag: Ska bli kycklingssallad med dressing

Ny våg - ny vikt?
Bestämde mig efter lunch att jag borde kunna unna mig en ny våg och ett måttband när jag och sambon ändå skulle iväg och köpa lite grejor. Så, sagt och gjort, jag kom hem med en digitalvåg, vilket jag inte haft innan. Den jag haft har varit den allra billigaste vågen man kan hitta på IKEA och den kostade nog inte mer än 20 spänn när det begav sig. Så väl tillbaka så kunde jag ju självfallet inte hålla mig utan var tvungen att prova och jämföra vågarna mot varandra. Och så helt plötsligt, trots att det är mitt på dagen, så befann jag mig under 70. Det var minsann en snäll våg! (Till skillnad mot IKEA-skrället som envist pekade på ca 71) Vilket ska man lita på? Jag tror ändå att jag väljer den nya vågens resultat.

Kostcirkeln


Diskuterade GI tillsammans med två vänner igår, och fick en hel del tankeväckande ord att fundera över. Problemet med alla dieter/koster/bantningsmetoder är ju att man så småningom kommer till att vilja äta "normalt" igen, d.v.s. unna sig kolhydrater i fallet med GI. Visst, det ska jag inte förneka - man måste äta lite av varje, precis som man fått lära sig från barnsben att äta från hela kostcirkeln. Och man bör vara försiktig när man helt väljer bort kolhydrater, även om det bara är för en kort tid. Jag blev faktiskt lite nedslagen av att höra dem säga detta, hur sant det än må vara. För faktum är att jag mår mycket bättre nu, sover som en stock och vaknar pigg (vilket aldrig hänt annars) - och att riskera att gå tillbaka till att vara en hemsk morgonsur människa som kan sova 12 timmar i sträck utan problem är ingenting jag vill.

Och så fick jag lösningen av dem - som tycks hur enkelt som helst. Ät ordentligt med nyttig mat under dagen, allt enligt kostcirkeln, men uteslut kolhydrater på kvällen. Så när det blir dags för mig att börja kämpa för att behålla min vikt så är det det jag funderar på att göra. För tro mig, tack vare att jag provat på GI så har jag upptäckt hur pigg och glad jag egentligen kan vara - utan att behöva hälla i mig tre koppar kaffe först!

Dag 16


Frukost: 2 kokta ägg och kaffe
Lunch: Rester från igår - alltså färsbiffar med spenatsås
Middag: Kräftstjärtar tillsammans med skagenliknande sås, sallad, ett kokt ägg och två skivor brie
Motion: Två rejäla halvtimmespromenader med vovven

Firade att det är helg med en riktigt storslagen middag! Och det bästa är att jag inte känner något dåligt samvete ändå, för jag åt endast en portion - en lagom portion. Synd att kräftstjärtor är så dyra, men någon gång ibland så får man ju unna sig det!

Fusk


Jag vet inte riktigt om det är lönt att ens försöka komma på någon bortförklaring, men i vilket fall som helst så ställde jag mig på vågen i morse igen. Jag tänker inte skriva vad resultatet blev, men det blev ett jämförelsevis stort minus med igår. Så jag får väl anta att det går så smått neråt, men att det faktiskt kan variera väldigt mycket från dag till dag.

Så nu är det nya tag som gäller! Det är promenaddags idag, så någon gång på eftermiddagen tänker jag bege mig ut, för att sedan kunna slappna av och fira att det är helg!

Dag 15


Frukost: 2 kokta ägg och kaffe
Lunch: Tonfisksallad
Middag: Färsbiffar, wokade grönsaker och spenatsås
Mellanmål: 30 g mörk choklad, 3 skivor ost och en näve pistaschnötter
Motion: 20 minuter med vovven

Stressig dag. Bra på sätt och vis, för jag har i alla fall inte kunnat ha tankarna på vägningen i morse. Man måste ju tänka positivt! :)

Har gått flera rundor till köket i kväll för att se om det finns något som jag vågar äta. Men som ni ser så har jag redan hunnit få i mig lite mer än vanligt. Jag märker det att när jag har mycket annat att tänka på så använder jag gärna mat som en sysselsättning för att stressa ner och tänka på annat. Jag spenderade minst en halvtimme på att planera vad det skulle bli för mat och sammanlagt 45 minuter ståendes i köket, något som i vanliga fall max hade tagit en halvtimme sammanlagt. Bra terapiarbete om inte annat.

Vägning


Och som förväntat så var det inget positivt resultat. Jag hade varit hur nöjd som helst med plus minus 0, dessvärre blev det ett plus. 70,8, alltså upp nästan ett helt kg.

Men jag vet inte riktigt, känner inte direkt någon panik över det ändå. Alltså, för att klargöra lite, efter att ha provat GI i 2 veckors tid ungefär så är jag helt övertygad om att jag är inne på rätt spår. Känner att jag gärna vill fortsätta att äta på det här viset, inte för att gå ner i vikt utan för att jag mår så förbannat bra av det. (är morgonpigg, sover bra, är inte sugen på sötsaker, en total viktnedgång på ca 3 kg är ju mer än vad jag någonsin lyckats med det senaste året, ja, fördelarna är många!)

Ska kolla igenom min meny och se om det kanske behövs tillföras eller tas bort någonting, och promenaderna ska jag ju självklart fortsätta med, om inte utöka!

Dag 14


Frukost: Kokt ägg och två skivor bacon (var grymt hungrig) Ja, och kaffe så klart.
Lunch: Resterna från köttfärsen igår
Mellanmål: Tomat och keso
Middag: Baconinlindad kycklingfilé preparerad med gorgonzola-ost och wokade grönsaker
Mellanmål till kvällen: Blåbär och hallon tillsammans med lite fil och kanel
Motion: En halvtimmesrunda med vovven och 40 minuters promenad med hyfsad fart

En OK dag, främst för att jag motionerat. Har dock gått runt och känt mig mer hungrig än tidigare, men som tur är så är det ju inte förbjudet med mellanmål! Det enda "suget" efter något gott på sistone var häromkvällen då jag bekände för sambon att jag ville ha müsli och fil. Märkligt nog, eftersom det brukar vara det sista jag kommer på att äta om kvällarna annars. Innan så gick jag snarare i tankarna "choklad", "chips med dipp" och "popcorn".

Vägning imorgon
Och lagom tills dess kommer mensen. Vad lyckat. Preliminära fuskvägningar indikerar inte direkt på någon succé den här veckan, men jag ska försöka att ta det med ro. Om jag kan, vill säga.

En fråga
Vill gärna tänka att mina 20-till en halvtimmespromenader med vovven, som jag inte alltid kommer ihåg att skriva ner här, gör någon minimal insats. Jag får aldrig upp flåset, åtminstone inte om jag inte behöver traska upp för någon förbaskat lång och brant backe, men däremot ökar jag andningen och blir varm - jag får alltså igång blodcirkulationen. Men hur som helst, frågan, gör den här vardagsmotionen någon nytta?   

Viljornas kamp


Begav mig ut på morgonpromenad i förmiddags (efter frukost tyvärr), trots ett ihärdigt duggregn och risk för ännu mer väta. Stod ca en kvart innan dess och funderade. "Ska jag ut? Nu? Är jag helt säker?" Till slut rådfrågade jag sambon som godkände beslutet och röjde mina små tvivel. Väl ute kändes allting bra och jag traskade på i min egen takt (även om jag inte går lika fort som andra motionärer, än i alla fall) fram tills dess att jag närmade mig platsen där jag vet om att jag gått ungefär halva sträckan. Då började ett schizofrent krig mellan två kombatanter, låt mig introducera dem för er. 

Jag 1: den som tyckte GI var ett jättebra beslut att testa och som känner sig nöjd med den mer hälsosamma livsstilen. Hon tycker att promenader är jättebra, även om det känns tungt ibland så känner hon sig väldigt nöjd väl tillbaka.
Jag 2: den som hela tiden varit nöjd med den jag är, trivs bäst i soffan med en skål popcorn och som tycker promenader är helt onödiga om man inte måste gå till en viss destination.

Jag 2: Men usch, jag kom precis på att jag egentligen hellre vill vara tillbaka redan nu...
Jag 1: Sluta gnäll, det tar inte så himla lång tid ändå!
Jag 2: Jaaa...men, om vi vänder tillbaka nu så behöver vi kanske inte gå lika långt?
Jag 1: Men vi har ju redan bestämt att vi SKA gå den här rundan, kom igen nu.
Jag 2: Kan vi ändå inte vända? Snäääälla?
Jag 1: (med hotfull röst) Du vill väl gå ner i vikt?
Jag 2: (mumlar lite) Jo..
Jag 1: Det är så här vi ska göra det, så håll käften och f ö r s ö k att hålla uppe tempot nu va.

Jag 2 ger upp kampen och håller tyst resten av vägen, medan Jag 1 känner sig förträffligt nöjd över segern.

RSS 2.0